Cava Aria Ségura brut nature 0,75l
Cava is één van Spanjes grootste commerciële successen. De vinificatiemethode is identiek aan deze van champagne. Dit betekent een tweede gisting op de fles wat resulteert in een mooie wijn met sprankelende bubbels.

De hoofdstad van de cava is het stadje Sant Sadurni d’ Anoia waar 85% van de totale productie gehuisvest is.
Meestal wordt er minder gedoseerd dan in champagne omdat de basiswijnen op zich al voldoende evenwichtig zijn en minder zuren bevatten als champagne (dit omwille van het warmere klimaat).

Voor de oenologen van Ségura Viudas is deze Aria een unieke cava. Voor het samenstellen ervan werd alle knowhow samengebracht om de volledige persoonlijkheid van de druiven naar voor te brengen. De gisten die ze gebruiken zijn anders dan die voor de andere cava’s van Ségura Viudas. Ze gisten bij lagere temperaturen en brengen de volledige en fijnere aroma’s naar boven. De Parellada druiven komen van oude druivenstokken en worden geteeld op de betere percelen. Daar kunnen ze langzaam rijpen over een langere periode.

Aan deze cava wordt GEEN “licor d’expedition” toegevoegd. Die bevat dus enkel zijn natuurlijke restsuikers (< 3gr/l) terwijl dit bij de gewone brut ongeveer 6gr/l is.

Deze cava is bijgevolg uitermate geschikt voor mensen met diabetes. Prijs: 12,85 euro/fles