Cava Segura Viudas “brut rosado” (Catalunia Spanje)
Cava betekent letterlijk “kelder” en is steeds gemaakt volgens de “méthode traditionelle”. Dit wil zeggen dat de tweede gisting op de fles gebeurt, wat de wijn mousserend maakt (net zoals bij champagne). De appellatie D.O Cava (Denominacion de Origen Cava) omvat ongeveer 32000 hectaren.

Het domein Segura Viudas heeft in de loop van de jaren een schitterende reputatie kunnen opbouwen als één van de beste cava producenten van Spanje. Deze reputatie hebben ze weten te bekomen door hun hoge kwaliteitseisen, hun intensieve arbeid op gebied van vinicultuur en hun constant streven naar het maken van de lekkerste artisanale cava's.
Al hun cava's rijpen minimum 15 maanden op fles, terwijl er wettelijk eigenlijk maar 9 maanden verplicht is. Die extra maanden zorgen voor nog meer finesse in de fles en in uw glas. Zo heeft het domein de laatste jaren al verschillende onderscheidingen en prijzen in ontvangst mogen nemen.

De samenstelling van 90% Trepat en 10% Garnacha onderscheid deze cava van de “gewone” cava's. Deze cava heeft een mooie, schitterende licht zalmroze kleur. Consistente bubbels en een mooie kroonvorming. In de neus vind je fruitige toetsen van aardbei, bessen en grenadine. Een mooie zuurtegraad wat de cava zeer verfrissend maakt met een zachte afdronk.


Een absolute topcava uit de Penedès regio in Spanje.

Prijs: 13,65 euro/fles