Ardèche “Les Terrasses” wit (Ardèche Frankrijk)
Witte wijn afkomstig uit de IGP Ardèche in het zuiden van Frankrijk. Er heerst een landklimaat met Mediterrane invloeden. De zon schijnt er overvloedig en ook de winters zijn er niet heel erg koud. Wel kan de “mistral” er hevig tekeer gaan.

De bodem in de Ardèche bestaat hoofdzakelijk uit klei en kalk, met een klein percentage zandsteen. De wijngaarden voor deze wijn bevinden zich in het zuidoosten van de Ardèche, en zijn tegen de hellingen aangeplant.

De oogst voor deze wijn vindt plaats op het koelste moment van de dag (ook vaak tijdens de nacht). Zo wordt de frisheid en aciditeit in de wijn optimaal bewaard. Er volgt een vinificatie met onmiddellijke persing, en dit bij een temperatuur van 15 à 16°C. De malolactische gisting wordt bewust tegengehouden, dit ook om de broodnodige zuren en frisse toetsen in de wijn te behouden.

Op deze manier bekomt men een wijn met een helder gele kleur, met nog wat groene schakeringen. In de neus vooral florale en fruitige aroma's. Een fris en fruitig gevoel in de mond, licht mineralig, met duidelijke toetsen van citrusvruchten.
Prijs: 7,60 euro/fles