Domaine Autrand IGP Drôme wit
Met enige trots stellen wij u onze partner voor uit de geprezen regio “Côte du Rhône”. Namelijk Domaine Autrand.

Wij zijn de enige verdeler in geheel België voor het domein.

Christine Aubert en haar zoon Aurélien zijn de trotse eigenaars van dit domein van 82 hectare groot. Sinds verleden jaar is ook de Belgische vriendin van de zoon (Stephanie) definitief ingetrokken op het domein.

Het domein is gelegen in Vinsobres, een dorp dat sedert 2006 de titel mag dragen van “Cru”. Dit is de hoogste kwalificatie van wijnen. Er zijn maar 9 “Cru’s” in de gehele regio.

De wijnen moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen en dat is ook het streefdoel van Domaine Autrand :” kwaliteit gaat boven kwantiteit.”

Mooie gele kleur met een briljante schittering in het glas. Fijne elegante neus die vooral wordt gekenmerkt door florale toetsen.
In de mond smaken van steenvruchten (witte perzik) alsook een vleugje citroen en witte pompelmoes. Mooi evenwicht tussen kracht, structuur en fraîcheur.

Deze wijn is gemaakt van 100% Viognier. Deze druif is gekend als een moeilijk te telen druif die zeer gevoelig is aan schimmelziekten. Door intensieve arbeid slaagt men er bij Domaine Autrand toch in om deze druif volledig tot zijn recht te laten komen.

De wijn is nu al perfect op dronk maar kan gerust nog een 3-tal jaren worden bewaard.
Prijs: 9,65 euro/fles