Domaine La Source des Fées Chardonnay (Z-Bourgogne Frankrijk)
Deze prachtige witte wijn is afkomstig van een heel klein familiaal domein (4,5ha) gelegen in de Bourgogne, meer bepaald in de AOC Mâcon-Villages in de Zuidelijke Bourgogne. Het werd in 1988 opgericht door Phillipe Greffet en Thierry Nouvel. Beiden zijn ze gepassioneerd door de kunst van het wijn maken en bezitten ze een grote liefde voor hun domein. Dit weerspiegeld zich ook in hun gastenverblijf dat ze met evenveel overgave runnen.
De gemiddelde leeftijd van de wijnranken die gebruikt worden voor deze topper is niet minder dan 70 jaar !! En deze bevinden zich op een bodem van klei en kalk. Ze volgen een traditionele vinificatie met temperatuur regeling en de wijn ondergaat een malolactische gisting (omzetten van het scherpere appelzuur in het zachtere melkzuur en dit op natuurlijke wijze). Er volgt een rijping op cuves van 12 maanden.


De wijn bezit een goudgele kleur. De aromatische neus onthult toetsen van exotisch fruit, citrusvruchten en een kruidentoets. Rijke en evenwichtige wijn, een ronde mond met een mooie lange afdronk, aroma’s van honing en een licht minerale toets.

Prijs: 9,95 euro/fles