Domein Longridge Chenin Blanc wit (Stellenbosch Zuid-Afrika)
In 1841 wordt er voor het eerst over dit domein gesproken maar het krijgt pas in 1992 de naam “Longridge”, dit is het moment waarop de wijnen op de markt worden gebracht. De moderne installaties bevinden zich op de hellingen van de “Helderberg” in de bekende wijnregio “Stellenbosch”. Longridge wordt geleid door Jasper Raats.
De totale oppervlakte van het domein is 50ha waarvan 25ha worden gebruikt als wijngaard.

De verfrissende koele bries afkomstig van “False Bay” (Atlantische Oceaan) overdag en een koude luchtstroom ’s nachts afkomstig van de bergen zorgen ervoor dat de druiven in optimale omstandigheden kunnen rijpen en een mooie portie aciditeit weten te behouden. Er heerst een maritiem macroklimaat met natte en koude winters, en warme zonnige zomers.
De wijngaarden worden met de grootste zorg handmatig bewerkt en dit volgens de regels van biologische en biodynamische wijnbouw. Dus geen gebruik van pesticiden, herbiciden of chemische producten. De wijnen rijpen 11 maanden op eikenhouten vaten.

Zeer aangename wijn om te drinken met in de neus aroma’s van ananas en exotisch fruit. In de mond hints van amandel met een aangename geroosterde toets in de afdronk.
Prijs: 11,99 euro/fles