Cava is één van Spanjes grootste commerciële successen. De vinificatiemethode is identiek aan deze van champagne. Dit betekent een tweede gisting op de fles wat resulteert in een mooie wijn met sprankelende bubbels. De hoofdstad van de cava is het stadje Sant Sadurni d’ Anoia waar 85% van de totale productie gehuisvest is. Meestal wordt er minder gedoseerd dan in champagne omdat de basiswijnen op zich al voldoende evenwichtig zijn en minder zuren bevatten als champagne (dit omwille van het warmere klimaat). |
Ook voor deze Cava Estate worden de drie traditionele druivenrassen gebruikt. De druiven die men hier gaat gebruiken zijn echter wel afkomstig van de “betere” percelen zoals bv Pla de Manlleu. Tevens worden alle druiven met de hand geplukt terwijl dit eigenlijk niet wettelijk verplicht is voor cava. Er volgt ook nog een tweede gisting op de fles van 24 tot 30 maanden terwijl 9 maanden het wettelijke minimum is. Dit heeft een gunstige invloed op de kwaliteit en brengt een meer verfijnde wijn met zich mee. |